FAQ voor een GFP Live Webinar

Digitale live uitzending met live vraagstelling en direct antwoord


Wat is een GFP Live Webinar?

Sinds september 2016 bieden wij u nu ook de mogelijkheid om onze seminaries live online te volgen op uw PC, laptop of tablet. Even voor het Webinar van start gaat logt u via een ontvangen link in van thuis of op kantoor en u volgt live alles mee, als was u ter plaatse aanwezig. Na afloop kan u dezelfde punten of uren verdienen en een attest krijgen zoals bij een klassiek seminarie.

Niets dan voordelen dus en geen tijdverlies meer door files en verkeersproblemen! 

Waar kan ik terecht voor meer informatie (inhoud, data, locatie, prijs, …) over een GFP Live Webinar?

Heel eenvoudig!

Alle GFP Live Webinars zijn terug te vinden in onze GFP opleidingskalender op de website. U kan makkelijk opzoekingen doen op basis van diverse criteria: doelgroep, moeilijkheidsgraad, domein, locatie, …

Klik op de titel van het GFP Live Webinar dat u aanspreekt en u krijgt meteen alle nuttige info gedetailleerd in beeld. Als u het GFP Live Webinar gevonden heeft dat u zocht, klik dan op de knop ‘inschrijven’ om door te gaan en u te registreren.

Toch nog vragen over een seminarie? Aarzel dan niet en neem via telefoon 02/808 21 18 of per email ilse@gfp.be contact op met Ilse, onze Program Manager Training Institute, die u graag verder helpt. 

Hoe kan ik inschrijven?

Heel makkelijk!

Alle GFP Live Webinars zijn terug te vinden in de GFP opleidingskalender op de website. U kan makkelijk opzoekingen doen op basis van diverse criteria: doelgroep, moeilijkheidsgraad, domein, locatie, …

U schrijft zich in door te klikken op de knop ‘inschrijven’.

Toch problemen bij het inschrijven? Aarzel dan niet en contacteer Ilse, onze Program Manager GFP Training Institute, via telefoon: 02/808 21 18 of per email: ilse@gfp.be. Zij helpt u graag verder! 

Tot wanneer kan ik inschrijven?

U kan online inschrijven op de GFP website tot 1 uur vóór aanvang van elk GFP Live Webinar.

Zie ik de docent en de powerpoint-presentatie in beeld ?

Absoluut!

U ziet tijdens elk GFP Live Webinar zowel de powerpointpresentatie als de docent live in beeld, net alsof u ter plaatse aanwezig zou zijn.

Hoor ik de docent?

Jazeker!

De stem van de docent hoort u tijdens elk GFP Live Webinar door de boxen van uw PC, laptop of tablet of via een koptelefoon die is aangesloten op uw toestel.
GFP Training Institute beveelt een koptelefoon aan met microfoon om de storing van omgevingsgeluiden te beperken. Verder in deze FAQ kan u lezen welke USB headset met microfoon GFP Training Institute aanraadt.

Mocht u problemen ondervinden om de docent goed te horen dan kan u ook nog altijd inbellen met uw telefoon. U belt dan naar een lokaal nummer dat u bij de aanvang van het GFP Live Webinar wordt meegedeeld. U belt in dat geval tegen lokaal tarief. 

Kan ik vragen stellen tijdens een GFP Live Webinar?

Natuurlijk!

Bij elk GFP Live Webinar kan u tijdens de live uitzending vragen doorsturen naar de docent met behulp van uw klavier. Ofwel worden die vragen direct door de docent beantwoord ofwel komen ze aan bod tijdens het Q&A-moment op het einde van het Webinar.

Voor sommige GFP Live Webinars kan de docent ook beslissen om u live een vraag te laten stellen met uw eigen microfoon. Hiervoor moet uw toestel natuurlijk uitgerust zijn met een microfoon. Verder in deze FAQ kan u lezen welke USB microfoon GFP Training Institute aanbeveelt.

Ook wanneer u het GFP Live Webinar volgt via de telefoon, omdat u een probleem had om de docent via de boxen van uw toestel te volgen, dan kan de docent alsnog beslissen dat u gewoon een vraag kan stellen langs de telefoon.

Bij de start van het Webinar zal de docent altijd overlopen wat de diverse mogelijkheden zijn. 

Kan ik met mijn eigen webcam deelnemen aan een GFP Live Webinar?

Ja dat kan u!

Voor GFP Live Webinars die doorgaan met een kleine groep deelnemers kan de docent de optie hebben om alle deelnemers de gelegenheid te bieden om elkaar te zien via de eigen webcams.

Hiervoor moet uw toestel natuurlijk uitgerust zijn met een webcam. U kan verder lezen welke USB webcam(s) GFP Training Institute hiervoor aanbeveelt.

Kan ik een Live GFP Webinar volgen op mijn tablet/smartphone?

Alle GFP Live Webinars kunnen zowel op een tablet als op een smartphone gevolgd worden. Dit kan zowel op toestellen die uitgerust zijn met IOS, Android als Windows. In de week voorafgaand aan het GFP Live Webinar krijgt u een mail toegestuurd met alle nodige info over de mogelijke verbindingen.

Omdat smartphones nu eenmaal een kleiner scherm hebben raden wij evenwel niet aan om het GFP Live Webinar te volgen op een smartphone.

Hebt u toch nog vragen hierover aarzel dan niet en neem via telefoon 02/808 21 18 of per email webinar@gfp.be contact op met ons technisch supportteam dat u graag verder helpt. 

Aan welke voorwaarden moet mijn computer voldoen om een GFP Live Webinar te kunnen volgen?

Voor het volgen van GFP Live Webinars zijn in de praktijk bijna alle computers geschikt. U kan de systeemvereisten opvragen door een mail te sturen naar ons technisch supportteam via webinar@gfp.be. Werkt u echter in een sterk beveiligde internetomgeving (bijvoorbeeld bij een bank of een verzekeringsmaatschappij) dan raden wij u toch aan om contact op te nemen met uw IT-afdeling alvorens in te loggen voor een GFP Live Webinar . Zij kunnen zich dan via email (webinar@gfp.be) in verbinding stellen met ons technisch supportteam en met hen bekijken hoe u onze Webinars best live kan volgen.

Wat raadt GFP mij aan inzake webcam en headset om een GFP Live Webinar te volgen?

De meeste laptops en tablets zijn uitgerust met een microfoon en ingebouwde camera. Deze zijn meestal voldoende om een GFP Live Webinar te volgen. Als u echter omgevingsgeluiden wil beperken dan kan u een koptelefoon met microfoon gebruiken.

Als uw laptop of PC niet beschikt over een webcam, boxen of een microfoon dan beveelt het GFP Training Institute een USB koptelefoon met microfoon en/of een USB HD Webcam.
In elke computerwinkel vindt u verschillende modellen die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Hebt u toch nog vragen hierover aarzel dan niet en neem via telefoon 02/808 21 18 of per email webinar@gfp.be contact op met ons technisch supportteam dat u graag verder helpt. 

Hoe kan ik na mijn inschrijving via de website van GFP Training Institute een GFP Live Webinar bijwonen?

In de week voorafgaand aan het GFP Live Webinar krijgt u een email met alle nodige info. Dit is dus een andere email dan de bevestigingsmail die u krijgt bij inschrijving voor een GFP Live Webinar op de website van GFP Training Institute.

In deze email staat een unieke link waarop u kan klikken om reeds vanaf 15 minuten voor aanvang van het Webinar verbinding te maken.

Een dag en een uur voor aanvang van het GFP Live Webinar krijgt u van ons ook nog een herinneringsemail. 

Wat doe ik bij technische problemen?

GFP Training Institute maakt voor zijn GFP Live Webinars gebruik van de laatste nieuwe technologiën en werkt samen met gerenommeerde partners. Zo garanderen wij een vlotte werking voor al onze live uitzendingen.

Zowel een halfuur voor het GFP Live Webinar van start gaat als tijdens het Webinar zal u over technische problemen kunnen communiceren (via live chat, email of telefonisch) met een medewerker van ons technisch supportteam.

Ofwel kunnen zij het probleem oplossen via chat of telefonisch, in het slechtste geval kunnen zij eventueel ingrijpen door het beheer van uw toestel tijdelijk over te nemen.

Op die manier garanderen wij dat u geen enkel Webinar zal missen. 

Kan ik samen met mijn collega’s een GFP Live Webinar volgen?

Ja dat kan maar wij kunnen in dat geval enkel 1 attest afleveren op naam van de persoon die is ingeschreven. Wenst u 2 attesten voor 2 personen dan dienen beide personen zich in te schrijven voor het GFP Live Webinar.

Voor kantoren die willen deelnemen met meerdere medewerkers via aparte PC’s bieden wij speciale kortingen aan. Wil u hier graag meer over weten aarzel dan niet en neem via telefoon 02/808 21 18 of per email ilse@gfp.be contact op met Ilse, onze Program Manager Training Institute, die u graag verder helpt. 

Wanneer krijg ik mijn factuur en hoe kan ik betalen?

In de week voorafgaand aan het Webinar krijgt u een email van onze boekhouding met als bijlage uw factuur. We sturen dus geen facturen op per post. Check aub ook af en toe uw SPAM folder, het gebeurt soms dat de email met de factuur per ongeluk daar terechtkomt.

Voor de meeste GFP Live Webinars kan u gebruik maken van een tussenkomst via de service KMO-portefeuille van de Vlaamse overheid. U vindt verder in deze FAQ een uitbreid hoofdstuk hieromtrent.

Toch nog vragen over de facturatie? Aarzel dan niet en neem via telefoon 02/808 21 18 of per email ilse@gfp.be contact op met Ilse, onze Program Manager Training Institute, die u graag verder helpt. 

Kan ik korting krijgen?

Ja!

Klanten die vroeg inschrijven en trouwe klanten worden bij het GFP Training Institute in de watten gelegd!

Voor vroege inschrijvingen voorzien wij voor de meeste seminaries een vroegboekvoordeel van 5%. Let wel: u moet hiervoor bij uw inschrijving de correcte kortingscode vermelden die u terugvindt in de gedetailleerde info wanneer u klikt op de titel van het GFP Live Webinar in de opleidingskalender. Op uw factuur zal de vroegboekkorting automatisch verrekend zijn.

Voor trouwe klanten voorzien wij een GFP Trainingskaart. U krijgt die trainingskaart gratis vanaf het moment dat u bij het GFP Training Institute 2 seminaries hebt gevolgd. Met deze kaart hebt u recht op een korting van 10% bij uw eerstvolgende GFP inschrijving. Opgelet: u moet wel de code van uw kaart in het veld ‘Trainingskaartnummer’ vermelden bij inschrijving, om van deze korting gebruik te kunnen maken. Op uw factuur zal de trouwe klanten korting automatisch verrekend zijn.

Toch nog vragen over onze kortingsregelingen? Aarzel dan niet en neem via telefoon 02/808 21 18 of per email ilse@gfp.be contact op met Ilse, onze Program Manager Training Institute, die u graag verder zal helpen. 

Wat zijn reekskortingen of groepskortingen?

Wanneer u intekent voor een GFP Live Webinar dat om de 2 of 3 maanden plaats vindt, dat gaat over een specifieke materie en u toelaat om uw kennis alle 2 of 3 maand weer helemaal ‘up to date’ te brengen, dan krijgt u hiervoor van ons een reekskorting. Deze korting kan oplopen tot 20% wanneer u zich van meet af aan inschrijft voor de volledige reeks.

Bent u aangesloten bij een beroepsfederatie of een plaatselijke beroepsvereniging dan kan u allicht gebruik maken van onze groepskortingen. Hiervoor neemt u best contact op via telefoon 02/808 21 18 of per email ilse@gfp.be, met Ilse, onze Program Manager Training Institute. Zij helpt u graag verder.

Om van deze kortingen te kunnen genieten dient u echter wel bij inschrijving de correcte kortingscode te vermelden die u terugvindt in de gedetailleerde info wanneer u klikt op de titel van het GFP Live Webinar in onze opleidingskalender. Op uw factuur zal de korting automatisch verrekend zijn.

Toch nog vragen over onze kortingsregelingen? Aarzel dan niet en neem via telefoon 02/808 21 18 of per email ilse@gfp.be contact op met Ilse, onze Program Manager Training Institute, die u graag verder helpt. 

Kan ik gebruik maken van de tussenkomst in de factuur via de KMO Portefeuille?

Natuurlijk!

Het GFP Training Institute is sinds jaren erkend als dienstverlener bij de Vlaamse Overheid. Ons erkenningsnummer is DV.O109557
Dankzij deze erkenning kan u rekenen op een tussenkomst op het factuurbedrag excl. BTW van 40% voor kleine ondernemingen of van 30% voor middelgrote ondernemingen.
Wenst u meer informatie hierover klik dan door naar de website van de KMO-portefeuille.

Toch problemen met de KMO-portefeuille? Aarzel dan niet en neem via telefoon 02/808 21 18 of per email ilse@gfp.be contact op met Ilse, onze Program Manager Training Institute, die u graag verder helpt. 

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

U kan uw inschrijving altijd annuleren maar u moet daarbij wel rekening houden met onze annuleringsvoorwaarden:

-  Annulatie tot 14 kalenderdagen voor de aanvang van uw seminarie/opleiding: creditnota van 100% van de deelnameprijs voor uw inschrijving.
- Annulatie tot 7 kalenderdagen voor de aanvang van uw seminarie: creditnota van 50% van de deelnameprijs voor uw inschrijving.
-Annulatie minder dan 7 kalenderdagen voor de aanvang van uw seminarie of niet komen opdagen: uw deelnameprijs blijft 100% verschuldigd aan Global Financial Planning nv.

Een annulatie dient steeds schriftelijk te gebeuren per email inschrijvingen@gfp.be

Kan ik mij laten vervangen voor de aanvang van een GFP Live Webinar als ik verhinderd ben om het Webinar te volgen waarvoor ik inschreef en betaalde?

GFP stelt zich hierin heel soepel op maar u moet ons wel minstens één uur op voorhand per email verwittigen!

U kan dit doen door een email te sturen naar inschrijvingen@gfp.be met de correcte gegevens van de persoon die u zal vervangen. 

Wat als ik het GFP Live Webinar niet live kan volgen? Ben ik mijn geld dan kwijt?

Bent u ingeschreven voor een GFP Live Webinar, maar kunt u de live-uitzending door omstandigheden niet volgen (ziekte, afspraak met een klant, vakantie, …)? Geen probleem! U krijgt van ons na de uitzending een persoonlijke link naar de opname van het GFP Live Webinar. Zo kunt u het webinar toch bekijken, wanneer het best past voor u. Bovendien hebt u op die manier ook recht op uw opleidingspunten of –uren. 

Krijg ik documentatie als ik een GFP Live Webinar volg?

GFP Training Institute zorgt er steeds voor dat de Webinars tot in de puntjes zijn afgewerkt.
Vanaf 15 minuten voor de aanvang van het GFP Live Webinar zal u na het klikken op de link de mogelijkheid hebben om de kopies van de slides te downloaden. Voor sommige GFP Live Webinars zijn er ook uitgeschreven naslagwerken beschikbaar die u zal kunnen downloaden. 

Krijg ik uren of punten in het kader van mijn verplichte geregelde bijscholing als ik een GFP Live Webinar volg?

Uiteraard!

Het GFP Training Institute is als opleidingsverstrekker erkend voor het toekennen van uren of punten in het kader van uw geregelde bijscholing.

Wij hebben volgende erkenningen:
* Voor verzekeringsmakelaar : 500026A
* Voor bankiers : 500026B
* Voor boekhouders : erkenningsnummer per GFP Live Webinar
* Voor accountants : E0022/2016-09 (voor GFP Live Webinars)

Het aantal uren of punten dat een GFP Live Webinar u oplevert vindt u terug in de gedetailleerde info wanneer u klikt op de titel van het GFP Live Webinar in onze opleidingskalender. 

Wat zijn de voorwaarden om een attest te bekomen voor een GFP Live Webinar?

Het attest wordt STEEDS afgeleverd op naam van de persoon die zich inschreef voor het GFP Live Webinar.

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan men moet voldoen om een attest te bekomen:

1. U moet ingelogd zijn voor de aanvang van het webinar. Vanaf 15 minuten voor aanvang zal u de mogelijkheid hebben om in te loggen.
2. U moet ingelogd blijven tot na de volledige presentatie. Tijdens de Q&A-sessie op het einde mag u het GFP Live Webinar verlaten.
3. Alle programma’s en randapparatuur moeten afgesloten zijn. Ons systeem detecteert het wanneer u niet aan het volgen bent (bvb ondertussen bezig met het lezen van emails via Outlook, het typen van een brief in WORD, …) Deze onoplettendheid wordt ook geregistreerd en in zo’n geval kunnen wij jammer genoeg GEEN attest toesturen!
4. Noteer zorgvuldig de 3 codes die opgegeven worden tijdens het Webinar. Tijdens de uitzending zullen 3 keer op verschillende tijdstippen codes in het beeld verschijnen die u nadien in het evaluatieformulier correct zal moeten invullen.
5. Invullen van het evaluatieformulier op het einde van elk Webinar. Bij het afsluiten van uw connectie met het Webinar zal u doorgestuurd worden naar een online evaluatieformulier. U dient dit formulier volledig in te vullen en ook de 3 codes toe te voegen die tijdens het Webinar op het scherm zijn verschenen.

Zijn er bijzondere aandachtspunten voor het toekennen van uren bij het volgen van Webinars in kader van de geregelde bijscholing voor boekhouders (BIBF) en accountants (IAB)?

Jazeker, hiervoor verwijzen wij graag door naar de norm permanente vorming die u kan nalezen via onderstaande linken.

Norm voor boekhouders BIBF

Norm voor accountants IAB

Zijn er bijzondere aandachtspunten voor het toekennen van punten bij het volgen van Webinars in het kader van de geregelde bijscholing voor verzekeringsmakelaars en bankiers?

Neen, alle gevolgde uren tijdens GFP Live Webinars komen voor 100% in aanmerking voor de geregelde bijscholing. 

Hoe krijg ik mijn attest?

Per email!

In de maand volgend op de maand waarin u deelnam aan het Webinar krijgt u een email met uw attest. We sturen dus geen attesten op per post. Check ook af en toe eens uw SPAM folder, het gebeurt soms dat de email met het attest per ongeluk daar terechtkomt.

Voor GFP Live Webinars die zowel in aanmerking komen voor geregelde bijscholingen voor bankiers als voor verzekeringsmakelaars krijgt u 2 attesten en dus ook 2 emails. 

Waar kan ik terecht met andere vragen m.b.t. het GFP Training Institute?

In het GFP Training Institute kan u met al uw vragen terecht bij één contactpersoon: Ilse is onze Program Manager Training Institute en helpt u met plezier verder.
U kan haar bereiken via telefoon 02/808 21 18 of per email ilse@gfp.be.